Nieuws van het bestuur

Geplaatst Onderwerp Wanneer
25 januari WE MOGEN WEER IN COMPETTIEVERBAND VOLLEYBALLEN!!!!!! Vanaf wo 26 januari
Beste contactpersonen,

Na de persconferentie van vanavond heeft het bestuur van het ORV Breda een Teams vergadering ingelast om te overleggen over de competitie.

Allereerst zijn wij ontzettend blij dat we weer in competitieverband mogen volleyballen.

Dit zijn de overwegingen / afspraken die we vanavond met elkaar hebben afgestemd:

1. Trainen en wedstrijden in competitieverband mag weer. Hierbij volgen wij de Nevobo richtlijnen. Voor trainen en wedstrijden is geen eindtijd van 22:00 uur vastgesteld. Wel moeten supporters om 22:00 uur de zaal verlaten en moet de kantine om 22:00 uur dicht.
Link naar website Nevobo: Er mag weer echt gevolleybald worden!
2. De competitie wordt per 26 januari 2022 weer opgestart. De teams kunnen het huidige competitie schema volgen. Voor de wedstrijden die deze week op het programma staan: overleg even binnen je team en met de tegenstander wat de mogelijkheden zijn.
Het inhalen van niet gespeelde wedstrijden : teams mogen zelf in goed onderling overleg en daar waar mogelijk bepalen of niet gespeelde of uitgestelde wedstrijden nog gespeeld worden. Plezier, gezondheid en conditie opbouwen lijkt ons hierbij het belangrijkste.
Wordt er een nieuwe datum bepaald voor een wedstrijd of stel je een wedstrijd uit, geef dit dan door aan de wedstrijdleiding. Dan wordt het speelschema aangepast en kun je na de gespeelde wedstrijd de standen invoeren op de website.
3. Aan het einde van het seizoen gaan de leden van het bestuur in overleg om te bekijken hoe we omgaan met deze situatie en worden de teams geinformeerd. Voor nu is het belangrijker dat we de competitie weer kunnen gaan starten.

De inhoud van de mail van 7 november blijft gelden:
Het liefst hadden wij deze mail niet hoeven te verzenden. Hieronder staan een aantal regels opgesomd die helaas noodzakelijk zijn naar aanleiding van de laatste persconferentie. Wij hopen dat deze aangescherpte regels voor een korte periode van toepassing zijn.
Onze boodschap blijft: speel zoveel mogelijk, maar veilig, de wedstrijden. Zoals al eerder vermeld: Je mag met 5 personen een wedstrijd spelen, je mag een speler van een ander team of vereniging vragen je team uit de brand te helpen.

Vanaf heden zijn de corona regels ten aanzien van binnensporten aangescherpt en dienen de verenigingen binnen ORV verband zich hieraan te houden . Kort gezegd je kunt alleen spelen met een controle vooraf van de QR code .

Het bestuur van de ORV heeft voor een soepele en duidelijke toepassing het navolgende bepaald,

1. Er wordt dus alleen gespeeld door spelers met een QR code of ander toegestaan bewijs en identiteitsbewijs ( later in de tekst alleen QR code )
2. In de ORV situatie kan de controle bij sporthallen plaatsvinden door de zaalbeheerder , indien dat niet gebeurt en / of bij locaties zonder beheerder en / of gymzalen dient de wederzijdse controle plaats te vinden door de aanvoerders ( dus deze moeten beschikken over een Corona controle app)
3. Wij adviseren de aanvoerders nadrukkelijk vooraf te verifiëren of zijn medespelers in bezit zijn van een QR code , zodat er geen vervelende situaties ontstaan voor aanvang wedstrijd
4. Indien een team vooraf aangeeft dat er niet voldoende spelers beschikbaar zijn kan in goed onderling overleg de wedstrijd eventueel uitgesteld worden
5. Indien een team structureel geen voldoende spelers heeft of geen vervangende
datum gevonden kan worden dan verliest het team dat niet kan spelen de wedstrijd
6. Indien blijkt dat een team bij de wederzijdse controle door de aanvoerders niet voldoende spelers heeft met een QR code dan wordt de wedstrijd niet gespeeld en heeft dat team verloren

Wij vragen begrip voor deze maatregelen en onze interpretatie daarvan in het belang van ieders gezondheid en hopen dat deze maatregelen weer snel voorbij zijn. Eventuele bijzondere situaties die hierdoor ontstaat zullen wij zo zorgvuldig en eerlijk mogelijk behandelen.

Mocht je nog vragen hebben, horen wij het graag.

--
Met vriendelijke groeten, ORV Breda


Jan, Wilbert, Mathieu, Rene, Anton en Karin

29 november Uitslag schriftelijke ALV 2021 / Competitie Vanaf maandag 29 nov
Aan onze contactpersonen / teams / verenigingen, alle spelers en vrijwilligers van het ORV Breda


Competitie
Wat hoopten wij dat wij deze mail, in ieder geval het eerste onderwerp, niet hadden hoeven sturen.
Alles was zo goed geregeld op de diverse sportlocaties waar onze teams spelen, de QR code werd netjes gecheckt en er werd gelukkig getraind en wedstrijden gingen veelal door (onze complimenten voor jullie) of werden netjes in overleg verplaatst.
Nu ligt vanaf maandag a.s. onze competitie helaas stil door de maatregelen die gisteren in de persconferentie zijn gecommuniceerd. Zo ontzettend jammer, sport is immers goed voor onze mentale en fysieke gesteldheid. Maar ook hier slaan we ons samen doorheen.
We willen alle teams vragen om de wedstrijden die voor de komende drie weken staan ingepland, opnieuw met je tegenstander in te plannen in 2022. Laten we vooral proberen zoveel mogelijk wedstrijden toch te spelen. Ben flexibel en creatief naar elkaar toe bij deze uitdaging. Geef de nieuwe speeldatum door aan Mathieu, onze wedstrijdleider.

ALV 2021 schriftelijke stemming
Inmiddels hebben wij alle retour ontvangen besluit formulieren geïnventariseerd.
46% heeft gereageerd en is akkoord met alle besluiten
54% heeft niet gereageerd.
Het bestuur heeft besloten om hiermee de schriftelijke ALV 2021 als afgehandeld te beschouwen. Wij hopen van harte dat wij in 2022 weer een fysieke ALV kunnen organiseren.

Mocht je vragen hebben, stuur ons een mail, blijf gezond.

Met vriendelijke groeten, ORV bestuur


Karin Marijnissen, Jan Nijhof, Wilbert Meijers, Rene vd Broek, Mathieu de Vries

09-11-2021 Website lijkt problemen te hebben ma 8 nov
Hallo allen,

Afgelopen zondag hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd op de website. Als je nu geen standen of wedstrijden meer ziet, dan moet je de browser verversen met F5 of met Control-F5.

Achtergrond
Als jouw browser de wedstrijden van de site gaat ophalen, dan doet deze dat met javascript. De javascript bestanden veranderen maar af en toe, daarom wordt de javascript lokaal op jouw pc opgeslagen. Bezoek je de site de volgende keer, dan kijkt jouw browser in zijn cache geheugen om te zien of de javascript bestanden er al zijn. Omdat de structuur van de gegevens is vernieuwd, loopt het ophalen met de oude javascript bestanden helemaal fout.
Met F5 (iets grondiger is Control-F5) wordt er geen gebruik gemaakt van het cache geheugen en worden de javascript bestanden opnieuw van de site opgehaald. Nu moet alles goed gaan en zie je de vertrouwde standen en wedstrijden weer verschijnen.

Update dinsdag 21:45 uur
De gegevens van de 3e en 5e klasse heren/mix en 4e klasse dames werden niet getoond door een initialisatie error in een javascript bestand. Deze fout is inmiddels opgelost. Als je nu het scherm ververst (F5 op PC) zijn ook de gegevens van deze klassen te zien.

Plus
Er is een nieuwe optie op het scherm gekomen voor degenen die de uitslagen invoeren. De contactgegevens van de teams kunnen nu online aangepast worden.

Excuses voor het ongemak,
Anton

08-11-2021 Corona regels vanaf heden ma 8 november 2021
Beste contactpersonen,

Het liefst hadden wij deze mail niet hoeven te verzenden. Hieronder staan een aantal regels opgesomd die helaas noodzakelijk zijn naar aanleiding van de laatste persconferentie. Wij hopen dat deze aangescherpte regels voor een korte periode van toepassing zijn.
Onze boodschap blijft: speel zoveel mogelijk, maar veilig, de wedstrijden. Zoals al eerder vermeld: Je mag met 5 personen een wedstrijd spelen, je mag een speler van een ander team vragen je team uit de brand te helpen.

Vanaf heden zijn de corona regels ten aanzien van binnensporten aangescherpt en dienen de verenigingen binnen ORV verband zich hieraan te houden. Kort gezegd je kunt alleen spelen met een controle vooraf van de QR code.

Het bestuur van de ORV heeft voor een soepele en duidelijke toepassing het navolgende bepaald,
 1. Er wordt dus alleen gespeeld door spelers met een QR code of ander toegestaan bewijs en identiteitsbewijs (later in de tekst alleen QR code)
 2. In de ORV situatie kan de controle bij sporthallen plaatsvinden door de zaalbeheerder. Indien dat niet gebeurt en/of bij locaties (gymzalen) zonder beheerder dient de wederzijdse controle plaats te vinden door de aanvoerders (dus deze moeten beschikken over een Corona controle app)
 3. Wij adviseren de aanvoerders nadrukkelijk vooraf te verifiëren of zijn medespelers in bezit zijn van een QR code, zodat er geen vervelende situaties ontstaan voor aanvang wedstrijd
 4. Indien een team vooraf aangeeft dat er niet voldoende spelers beschikbaar zijn kan in goed onderling overleg de wedstrijd uitgesteld worden
 5. Indien een team structureel geen voldoende spelers heeft of geen vervangende
  datum gevonden kan worden dan verliest het team dat niet kan spelen de wedstrijd
 6. Indien blijkt dat een team bij de wederzijdse controle door de aanvoerders niet voldoende spelers heeft met een QR code dan wordt de wedstrijd niet gespeeld en heeft dat team verloren
Wij vragen begrip voor deze maatregelen en onze interpretatie daarvan in het belang van ieders gezondheid en hopen dat deze maatregelen weer snel voorbij zijn. Eventuele bijzondere situaties die hierdoor ontstaan zullen wij zo zorgvuldig en eerlijk mogelijk behandelen.

Mocht je een vraag of opmerking hebben, horen wij het natuurlijk graag.


Met vriendelijke groeten, namens het ORV bestuur,
Karin Marijnissen

08-08-2021 Helpende hand Zomer 2021
ORV Breda reikt helpende hand.

Zoek je een team of zoek je spelers? Of wil je "fuseren". Lees hier hoe wij je kunnen helpen.

Het ziet er naar uit dat we in de eerste week van oktober 2021 weer kunnen gaan starten met onze competitie. Eindelijk. Natuurlijk willen we heel graag dat er zoveel mogelijk teams zich weer inschrijven, zodat we het leuke spelletje weer op recreatief niveau in wedstrijdvorm kunnen gaan spelen. Het zal niet altijd meevallen na de afgelopen COVID-19 periode met de vele beperkingen. Dus wij helpen je graag een handje!
Ben je een volleybalspeler / volleybalspeelster en zoek je een team?
Stuur een mail naar xxx@xxx met de volgende informatie:
Voorkeur plaats, speelavond, trainer ja of nee, damesteam of herenmix competitie en wat je verder nog belangrijk vindt.
We proberen je te matchen aan een leuk team!

Ben je als team op zoek naar nieuwe spelers?
Stuur een mail naar xxx@xxx met de volgende informatie:
Naam team, locatie, speeldag, contactpersoon gegevens, dames of herenmix competitie.
We brengen je in contact met spelers die op zoek zijn naar een team en hopen op een match!

Ben je als team op zoek naar een "fusiepartner" om toch competitie te kunnen gaan spelen?
Hebben jullie helaas te weinig spelers over om de competitie te kunnen gaan spelen en je wilt "fuseren" met een ander team met hetzelfde probleem? Stuur een mail naar xxx@xxx en we brengen jullie met elkaar in contact.

Voor een overzicht van teams die aangegeven hebben spelers of een fusiepartner zoeken, klik dan op deze link.

Namens het ORV Breda bestuur
Karin Marijnissen

24-02-2021 Competitie seizoen ten einde
Beste verenigingen,

Allereerst hopen wij dat jullie en jullie naasten allemaal in een goede gezondheid verkeren en de vele beperkende maatregelen nog vol kunnen houden zonder de moed te verliezen. Afgelopen “wintersportweekend” heeft velen van ons heel veel goed gedaan. Plus dat komend weekend het zelfs lenteachtig weer gaat worden. Laten we deze positieve zaken vooral met elkaar benadrukken.

In verband met de continuering van de door de overheid vastgestelde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus heeft het bestuur van de ORV de navolgende besluiten genomen.

 1. Het speelseizoen is dermate ver gevorderd dat het niet meer mogelijk is om de competitie volledig af te ronden en daarom hebben we helaas moeten besluiten om de competitie per heden te stoppen.
 2. Indien overheidsmaatregelen spelen weer mogelijk zou maken, zullen wij dat dan ook melden aan de verenigingen. Wij volgen hierbij de richtlijnen van de Nevobo, al kunnen in onderling overleg natuurlijk wel oefenwedstrijden gehouden worden. Dit is dan ter beoordeling en op eigen initiatief van de verenigingen zelf.
 3. Wij hopen het seizoen 2021/2022 in oktober te kunnen opstarten.
 4. Wij zullen dan de poule- indeling baseren op de start van het huidige seizoen al is een en ander wel afhankelijk van de daadwerkelijke inschrijvingen. Getracht wordt om een zo evenredig mogelijke poule indeling te maken.
 5. Wij zullen iedere vereniging voor de zomer weer vragen zich op te geven voor het nieuwe seizoen.
 6. Ook zal er eind september hopelijk weer een fysieke ALV gehouden kunnen worden.
 7. Aangezien wij als ORV dit seizoen alleen vaste lasten gehad hebben zullen wij de contributie van het nieuwe seizoen naar rato verlagen, een en ander natuurlijk mede afhankelijk van het aantal nieuwe inschrijvingen.
 8. We begrijpen dat onze leden vragen hebben m.b.t. corona en de maatregelen. Als ORV volgen en verwijzen wij altijd naar de site van de Nevobo.
 9. Op eventuele vragen over de zaalhuur kunnen wij geen antwoord geven omdat dat per situatie verschillend kan zijn. Wij verwijzen jullie dus naar de verhuurders, bovendien speelt het bestuur van de ORV hier geen rol in.
 10. Wel kan onze website gebruikt worden door verenigingen om elkaar te informeren over eventuele mogelijkheden om bijvoorbeeld zaalhuur terug te vragen. De inhoud is daarbij de verantwoordelijkheid van de indieners.

Sluiten wij deze mail af in de hoop jullie allemaal snel weer te treffen, of op de ALV of in de zalen. Blijf gezond en houd vol! Er komt een moment dat we het leuke volleybalspelletje weer mogen gaan beoefenen.

Met vriendelijke groet,
bestuur ORV Breda,
Karin – Wilbert – Rene – Mathieu – Jan

24-12-2020 Fijne feestdagen #blijfgezond
Beste volleybalvrienden,

2020 is heel anders verlopen dan we ooit hadden kunnen bedenken. Een van de vele beperkingen om het COVID-19 virus eronder te krijgen was het stilleggen van binnensporten en dus ook de ORV Breda competitie. Dit betekende dat we onze favoriete spelletje niet meer konden beoefenen. Niet leuk, maar in geen vergelijking tot de mensen die besmet zijn geraakt en nog lange tijd vervelende klachten er aan overhouden of erger degenen die overleden zijn aan het virus, oververmoeid zorgpersoneel en mensen die in de financiële problemen zijn geraakt.
Het bestuur wil alle spelers en hun naasten met deze mail toch fijne feestdagen toewensen, al vieren we deze feestdagen op een andere manier. Laten we hopen dat we snel in 2021 weer elkaar de hand mogen schudden, knuffelen, feesten en weer mogen gaan volleyballen. Voor nu is onze beste wens #blijfgezond.
Met vriendelijke groeten,

Karin, Wilbert, Rene, Mathieu en Jan

14-10-2020 Competitie tijdelijk stilgelegd wo 14 oktober 2020
Beste leden,

Bijgaand de nieuwsbrief van het ORV Breda naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond.

Met vriendelijke groeten,
namens het ORV Breda, Karin Marijnissen

11-10-2020 Uitslag schriftelijke stemmingen ALV 2020 Oktober 2020
Beste contactpersonen van het ORV Breda,

Het wonderlijke proces van een historische schriftelijke ALV van onze club is, met dank aan al jullie input, vragen en medewerking, voltooid. Wij hopen van harte dat wij jullie volgend jaar gewoon weer face to face mogen begroeten op de ALV van 2021!

Rest ons nog jullie de definitieve besluitenlijst toe te zenden en nu officieel onze nieuwe voorzitter, Jan Nijhof, welkom te heten in het bestuur van het ORV Breda.

#staysafe en ondanks alles toch veel volleybalplezier toegewenst.

Deze link van de Nevobo willen wij nog graag met jullie delen: Wat-betekent-het-mondkapjes-advies-voor-volleybal?

Heb je nog een vraag horen wij het graag.

Met vriendelijke groeten,

namens het ORV Breda bestuur, Karin Marijnissen

31-08-2020 Extra nieuwsbrief wo 16 september 2020
Beste Leden,

We naderen zowel het begin van de nieuwe competitie (20/21) als ook de statutaire jaarlijkse ledenvergadering van het ORVBreda.

Bijgesloten vind je de extra nieuwsbrief met daarin:
 1. Competitie spelen
 2. Algemene ledenvergadering 16 september
Alle geldende maatregelen en adviezen m.b.t. COVID-19, brengen het bestuur ertoe om de jaarvergadering dit jaar volledig schriftelijk af te handelen.

Verkorte samenvatting van de nieuwsbrief over de ALV is als volgt:
- Akkoordverklaringen leden met schriftelijk vergaderentot 9 september
- Rondsturen stukken door bestuur en gedeeltelijke publicatie op website 12 september
- Gelegenheid voor leden voor het stellen van vragen (incl. rondvraag) 19 september
- Beantwoording van de ingediende vragen en/of overige zaken 26 september
- Insturen van stemmen op gevraagde besluiten 30 september
- Bekendmaking van de uitslagen van de stemmingen 3 oktober


21-04-2020 Update competitie / Extra nieuwsbrief
Beste leden van het ORV Breda,

Zie de bijgaande nieuwsbrief.

De belangrijkste onderwerpen in de nieuwsbrief zijn:
 • De competitie 2019/2020 zal niet worden uitgespeeld
 • Het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi gaat dit jaar niet door
 • De AVG verwerkersovereenkomst gaat in werking treden
 • Jan Nijhof is onze nieuwe kandidaat voorzitter

Met vriendelijke groeten, namens het bestuur,
Karin Marijnissen
ORV Breda

24-03-2020 Update competitie / Regelgeving vanuit de overheid t/m einde seizoen
Beste leden van het ORV Breda,

Zojuist (maandagavond 23 maart) is er een nieuwe persconferentie uitgezonden in verband met de Corona crisis.

Er zijn vanaf heden nieuwe en strengere regels die de regering heeft uitgevaardigd. Een ervan is dat evenementen en samenkomsten tot 1 juni niet toegestaan zijn.

Het besluit om, net als de Nevobo, onze ORV Breda competitie te moeten stilleggen, wat betekent dat er dit seizoen niet meer gespeeld gaat worden, vindt het bestuur echt heel erg vervelend. Helaas kunnen we niet om deze nieuwe werkelijkheid heen.

De gevolgen hiervan, ook voor het komende seizoen, worden in de bestuursvergadering van 15 april (via Skype) besproken en daarna met de leden gecommuniceerd.

Mocht je vragen hebben, horen wij het graag.

Stay safe!


Met vriendelijke groeten, namens het bestuur,
Karin Marijnissen
ORV Breda

12-03-2020 Advies Corona Virus 12 - 31 maart 2020
Aan alle leden van het ORV Breda,

De ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus volgen elkaar in hoog tempo; ook het ORV Breda komt tot het inzicht dat de grootschalige adviezen die in zowel in sportverband als in menig ander sociaal verband worden gegeven, dienen te worden gevolgd. Tevens is er de constatering dat vele ORV-teams inmiddels zelfstandig al wedstrijden hebben afgezegd. Ook zijn wij geïnformeerd dat Bress Sportcenter gesloten is tot en met 31 maart 2020.

HET BESTUUR VAN HET ORV BREDA HEEFT DAAROM BESLOTEN OM MET ONMIDDELLIJKE INGANG DE LEDEN TE ADVISEREN OM ALLE WEDSTRIJDEN IN ORV BREDA-VERBAND GEEN DOORGANG TE LATEN VINDEN; DIT BESLUIT IS VAN KRACHT TOT EN MET DINSDAG 31 MAART.

Zodra mogelijk en noodzakelijk zal het bestuur verdere maatregelen nemen en deze aan de leden bekend maken. De consequenties voor het verdere verloop en de afloop van de competities zullen nog onderwerp zijn van nader beraad binnen het ORV BREDA.

Vertrouwend op eenieders medewerking,

H.P.J.M. (Ben) Kerkhof,
Voorzitter ad interim

20-11-2018 Verslag scheidsrechterscursus di 6 november 2018
Beste Leden van het ORV Breda,

Op deze link vind je het verslag van de cursus.

Docent: Arie van Meer (Nevobo Scheidsrechter).